Bahan2
1 cwn butter
1 1/2 cwn tepung gandum *
1/2 cwn tepung jagung *
1 sudu kecil soda bikarbonat *
1 sudu kecil baking powder *
1/2 cwn gula halus
1/2 cwn gula perang
2 1/2 cwn oat (dikisar jika suka)
1/2 sudu kecil garam halus *
choc chip (secukup nya)
choc cardbury (disagat)
2 biji telur
1 1/2 cwn kekacang (blh campur2 & dicincang)
1 sudu kecil esen vanila
note: semua bhn yg bertanda * di ayak terlebih dahulu
Cara2 nya
- Pukul gula + butter hingga kembang.
- Masukkan telur + esen vanilla + semua bhn yg telah di ayak td (tepung jagung, tepung gandum, soda bikarbonat, baking powder & garam).
- Masukkan kekacang + choc chip + coklat yg telah disagat td. Sebatikan.
- Gunakan jari dan penyek2 kan kedalam dulang pembakar.... jarakkan 2" bg setiap adunan biskut ni sbb dia akn mengembang.
- Bakar selama 15 minit pada suhu 170 darjah C.
* kemanisan biskut ni blh dikurangkan/mengikut citarasa sendiri...
No comments:
Post a Comment